Socialt ansvar – CSR

Socialt ansvar, CSR eller hållbarhet. Vad man än kallar det är det en win-win situation – det känns bra att göra gott för andra människor. De som har det lite tuffare och mer utmaningar i det dagliga livet.

För Lagsmycken är det viktigt med socialt ansvar – att ta ansvar för ett hållbart samhälle och arbeta långsiktigt med viktiga frågor som gör skillnad för människor. Därför har Lagsmycken valt att samarbeta med organisationer som har verksamheter som stödjer barn och unga.

Barncancerfonden

Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn och deras föräldrar får den vård och stöd de behöver. För varje sålt armband skänker Lagsmycken en del till barncancerfonden.

Svenska Downföreningen

Rocka Sockorna är ett initiativ för att stå upp för alla med Downs syndrom och för att hylla våra olikheter. FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs Syndrom och då rockar vi extra mycket! 

För varje sålt Rocka Sockorna-armband skänker Lagsmycken en del till Svenska Downföreningen.


Vänföreningen Lilla Hjärtat

Lilla Hjärtat Vänförenings syfte är att göra skillnad för familjehemsplacerade barn och stötta familjehemmen i deras arbete.  För varje sålt Lilla Hjärtat armband skänker Lagsmycken en del till vänföreningen.

Läs mer om dem på www.lillahjartat.com

Maskrosbarn

Maskrosbarn är Sveriges största barnrättsorganisation för barn och ungdomar med föräldrar som mår psykisk dåligt, har ett missbruk eller som utsätter dem för våld. De arbetar för att ge dessa barn rätt till en trygg uppväxt genom nio olika stödprogram och ett gediget påverkansarbete.

Läs mer på www.maskrosbarn.org


Röda Korset

När kriser och katastrofer sker är Röda Korset snabbt på plats. Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Läs mer på www.rodakorset.se